Elon Muskot is fenyegetik a radikális aktivisták + videó

Teslákat és szállítókocsikat gyújtanak fel baloldali szélsőségesek Berlinben. Elon Musknak is üzentek.

2024. 05. 03. 17:09
null
SpaceX, Twitter and electric car maker Tesla CEO Elon Musk reacts as he visits the Vivatech technology startups and innovation fair at the Porte de Versailles exhibition center in Paris, on June 16, 2023. (Photo by Alain JOCARD / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hírhedt baloldali szélsőséges csoport a honlapjára feltöltött levélben vállalja a felelősséget az Amazon szállítócég teherautói elleni tömeges támadásért, amit a héten Berlinben követtek el. 

Kedd este tizenhat Amazon-kisteherautót gyújtottak fel Berlinben, miközben városszerte több baloldali tüntetés is zajlott a május 1-jei világméretű baloldali akciónap részeként. 

A rendőrség gyújtogatásra gyanakodott, és „maszkos” személyeket láttak a közelben, de most a szélsőbaloldali csoport vállalta magára a gyújtogatásokat. 

Levelükben azt írták, hogy a „grillezésük” célja az emberek és a természet elleni harc felélesztése, valamint „az elkerülhetetlen konfrontáció szítása a kizsákmányoltak és a hatalmon lévők között”. 

Elon Muskot és Jeff Bezost is megfenyegették

Azokat a vállalatokat is megnevezték, amelyek szerintük túl nagyok és károsak ahhoz, hogy megreformálják azokat, és amelyeket ehelyett egyszerűen el kell pusztítani.  

Amazon, Tesla, Apple, Facebook és Google. Végtelen érvek és módok vannak az olyan vállalatok megtámadására, mint az Amazon és a Tesla

– áll a közleményben, és további lépéseket ígérnek. Mint írják, ezért várják izgatottan a Tesla elleni akcióhetet. 

Hello, Jeff! Az egód akkora, mint az Amazon tornya? Látod a füstfelhőket odafentről? Elon, a GIGANTIKUS egód nem fogja tudni megvédeni a taligáidat!

– írja az aktivista csoport, üzenve Jeff Bezosnak, az Amazon alapítójának és Elon Musknak, a Tesla tulajdonosának. 

A berlini rendőrség megerősítette, hogy tudomásuk van a fenyegetésről.

A német Die Welt napilap számolt be arról, hogy a minap kilenc helyen gyújtottak fel autókat Berlinben, és bár a felgyújtott járművek konkrét márkáit nem említik, megjegyzik, hogy „a fővárosban egyre gyakoribbak a Teslák elleni célzott gyújtogatások”.

Nem ez lenne az első eset egyébként, hogy szélsőbaloldali berlini aktivisták akciót indítanak az elektromos járműveket gyártó cég ellen. A Breitbart hírportál emlékeztet, márciusban a Vulkangruppe nevű szélsőbaloldali csoport vállalta magára a berlini Tesla Gigafactory gyárhoz vezető nagyfeszültségű távvezetékek felgyújtását. Az áramkimaradás olyan súlyos volt, hogy amellett, hogy a gyárat be kellett zárni és 12 500 alkalmazottat hazaküldeni, több közeli város is áram nélkül maradt.

A támadást a német rendőrség terrorcselekményként kezelte.

Borítókép: Elon Musk (Fotó: AFP/Alain Jocard)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.